چرا دیگر «یانکی‌»ها قدرت اول جهان نیستند؟

M کردستان

چرا دیگر «یانکی‌»ها قدرت اول جهان نیستند؟

کرونا نظام اقتصادی، بهداشتی، درمانی و مدیریتی بسیاری از کشورهای جهان را به چالش کشید. با تمام کاستی‌ها و مشکلات وضعیت ایران به مراتب بهتر از آمریکاست و ایالت متحده در مدیریت این ویروس یک افتضاح به بار آورده است

به نقل از خبرگزاری فارس-کرمانشاه-دکتر نامدار یوسف‌وند*: تصور این موضوع جالب است که فرض کنید یک بحران مشابه برای کشوری مثل کامبوج و ویتنام رخ می‌داد و همزمان همان بحران برای ایالات متحده آمریکا رخ می‌داد و توان هر سه کشور در مواجهه، مقابله، مهار این بحران یکسان بود.

در این حالت تساوی فرضی، یک افت در حد یک افتضاح برای کشوری بود که در تمام سنجه‌های علمی، بهداشتی، اقتصادی، تکنولوژیکی و.... خود را کشور اول دنیا می‌داند.

اما در قضیه کرونا موضوع بسیار جالب است. دو کشور ویتنام و کامبوج در زمینه کنترل کووید-۱۹ و هم در زمینه درمان افراد مبتلا در جهان اول هستند و ایالات متحده آمریکا در قعر این سنجش است.

چند صد نفر که در این دو کشور آسیایی به کرونا مبتلا شده‌اند اکثرا بهبود یافته‌اند و میزان تلفات در این دو کشور تقریبا صفر است. اما در کشور آمریکا میزان مبتلایان از مرز یک میلیون گذشت و ۵۶ هزار نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند و تعداد بهبود یافتگان به زحمت به دو برابر مردگان می رسد!

ممکن است که گفته شود که جمعیت این دو کشور با آمریکا قابل مقایسه نیست. در این حالت چین که حدود ۵ برابر آمریکا  جمعیت دارد را مقایسه خواهیم کرد. چین در مواجهه با این ویروس نو پدید هیچ تجربه‌ای نداشت. ولی بیماری را صدرصد کنترل کرد و نرخ بهبود به مراتب بالاتر از آمریکاست و با آن کشور قابل مقایسه نیست.

اگر زیاد دور نرویم و بیائیم وضعیت آن کشور را با کشوری مقایسه کنیم که توسط همان کشور ۴۰ سال اذیت شده و ۴۰ سال تحت شدیدترین تحریم ها بوده است. این شرایط ایجاب کننده حالتی است که آنها انتظار داشتند یعنی با کوچکترین بیماری، کرور کرور انسان جان خود را از دست دهند. اما اوضاع کاملا بر عکس است؛ تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا بیش از ۱۰ برابر ایران است و نرخ بهبود در کشور جمهوری اسلامی به مراتب بهتر از آمریکاست و تعداد افراد بستری در ایران به عدد ۱۴ هزار نفر کاهش یافته در صورتی که در آمریکا بیش از ۸۰۰ هزار نفر روی تخت بیمارستان هستند.

نفتی که به تدبیر شیطانی آن‌ها کسی از ما نمی خرید الآن وضعیتی پیش آمده که آنان روی دست شان باد کرده است. هزینه استخراج نفت شیل برای آمریکا ۴۰ دلار است که سال‌ها آن را تولید و ذخیره کرده‌اند و الآن باید نفت را بشکه ای ۱۰ دلار بفروشند یا ۲۰ کشتی را زیر بار نفت در سواحل معطل کنند و میلیاردها دلار هزینه نگه داری آن‌ها شود.

از این گذشته هزینه ۳ هزار میلیارد دلاری آمریکا در قضیه کرونا جهان را متحیر کرده است. معنی این حرف این است که کرونا به انداز ۲۰ سال صادرات نفت ایران هزینه روی دست شیطان بزرگ گذاشته است.

از آن سو تصور نشود که خانواده‌ها و  بیماران آمریکایی حال و روز خوبی دارند. ترامپ و تیم شیطانی او با نادیده گرفتن طرح بهداشتی و بیمه‌های پیشین مثل طرح سلامت اوباما هزینه‌های زیادی روی دست خانواده‌های مبتلا گذاشته است.

این داستان که بصورت خیلی خلاصه بیان شد بیانگر یک پیش آگاهی مبنی بر فروپاشی هیمنه یک ابرقدرت است که قبل از آن جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران اسلامی  شروع آن را کلید زده بودند.

fna.ir/ex3ckn
@farsnews_kermanshah

*عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه و رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.